Dia de la Felicitat

20 de març

Cada any, des de la Càtedra d’Innovació Social, se celebra el Dia de la Felicitat el 20 de març.

Anualment es recorda aquesta data amb diferents activitats. Enguany, s’ha celebrat per mitjà de les “Trobades Imprevistes amb la Felicitat” juntament amb L’OEST. La jornada va consistir en què deu persones que, desconeixen qui seria la seva parella de conversa, comparteixen què és per a ells i elles la felicitat i el benestar.

Òscar Fernández Sànchez, director de Lleida TV, i Naila Martínez, nutricionista pediàtrica, són dos professionals d’èxit que lideren equips de treball. Coincideixen en què un dels moments de felicitat màxima ha estat el naixement dels seus fills (l’Òscar en té dos i la Naila també). A més, creuen fermament que la felicitat només es pot assolir treballant en l’autorealització i l’autocura.

Victoria Monique, coneguda com La Barbie Calva, i Manel Mercadé Melé, conegut com MossènMa, comparteixen els seus moments de felicitat màxima. Monique recorda amb emoció el moment en què va rebre la sentència judicial que validava la seva veritable identitat de gènere, mentre que MossènMa celebra el dia que va ser ordenat sacerdot, compartint la felicitat amb tota la seva família. Tots dos estan d’acord en què la felicitat no és completa si la societat no ho és també.a

Remei Capitan Artacho, CEO de Agraïments acompanyament al dol, i Núria Caballol i Vilaró, pallassa de Sac Espectacles, es troben per primera vegada i descobreixen una connexió inesperada. Remei ofereix suport en moments de dol a través d’Agraïments, organitzant cerimònies de comiat, mentre que Núria porta alegria com a pallassa de carrer i membre de Pallapupes. Malgrat les seves diferències, comparteixen la visió que la felicitat no només és present en la vida, sinó també en la mort, en els moments de comiat.

Imma Ojer Catalán, afectada d’esclerosi múltiple i autora de tres llibres sobre superació #elnojaeltens, es troba amb Judit Torrent Ibáñez, estudiant del Grau Educació Infantil a la Universitat de Lleida. Imma, que s’està formant com a coach esportiva per a persones afectades d’EM, recorda el moment en què va aconseguir córrer uns metres després del diagnòstic. Per altra banda, Judit, líder d’un club de lectura, troba la seva felicitat en la calma de les vacances a Miravet.

Josep Llurba, president de la Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior, es reuneix amb Rosa Grau, usuària de la Fundació Jericó. Malgrat les seves diferents situacions, comparteixen el desig de mantenir-se actius i implicats. Per a Josep, la jubilació no significa estar inactiu, mentre que per a Rosa, tot i no tenir sostre, busca trobar una manera de seguir endavant.