8a Jornada INNSOC 2022

Benestar emocional: una mirada interdisciplinària

Vivim en un món canviant i ple d’incerteses que afecten la manera com les persones funcionem en el nostre dia a dia, com ens relacionem amb les altres i com gestionem situacions de canvi i malestar. Per tal d’adaptar-nos a les situacions adverses i estressants de la vida, la psicologia positiva té per objectiu promoure la nostra capacitat de generar emocions i pensaments positius. Aquesta capacitat l’anomenem benestar emocional, un gran aliat de la salut mental i física.

Promoure el benestar emocional en tots els contexts proveeix a les persones d’eines  d’afrontament que permeten augmentar la satisfacció amb la vida i l’assoliment dels objectius que es proposen.

La 8ª Jornada INNSOC “Benestar emocional: Una mirada interdisciplinària”, té per objectiu establir un punt de trobada i reflexió sobre les implicacions del benestar emocional en diferents àmbits. En aquesta edició comptem amb la participació de professionals referents de l’àmbit social, educatiu i sanitari que compartiran la seva perspectiva sobre què és el benestar emocional en el seu sector i quina és la implicació de l’administració pública en la seva promoció.

Les ponències estaràn en mans d’Antoni Calvo i Lòpez (Director de la Fundació Galatea i del Programa de Protecció Social del COMB) i de Magda Casamitjana i Aguilà (Directora del Pacte Nacional de Salut Mental).

En la taula rodona, on es parlara sobre el paper de l’administració pública en la promoció del benestar emocional, participaran la Direcció General d’Alumnat – Departament d’Educació, la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut – Departament de Salut i la Direcció de Serveis Socials – Departament de Drets Socials. Aquesta taula estarà conduida per Oriol Yuguero (Metge de l’HUAV de Lleida).

Les jornades INNSOC organitzades des del 2015, pretenen posar a l’abast dels participants experiències i eines innovadores de benestar per promoure la qualitat de vida de les persones, ja sigui des de l’àmbit social, empresarial o personal.