Novena edició de la Jornada INNSOC

L’habitatge es reconeix com a dret humà fonamental, d’accés segur i digne per a totes les persones. Els recursos residencials que es tenen a l’abast no tan sols responen a la necessitat d’un sostre, sinó també a la protecció dels drets inherents a cada individu, i contribueixen a formar una societat més justa i inclusiva. En aquest context, sorgeix la Jornada INNSOC 2023 “Allotjaments residencials per a persones sense llar”.

Les jornades INNSOC s’organitzen des de l’any 2015. Són una font de diàleg, a través de les quals es dóna l’oportunitat de conèixer experiències innovadores i la tasca de diversos professionals per buscar la millora de la qualitat de vida de les persones. Aquest any serà la 9a Jornada INNSOC. La finalitat d’aquesta edició és presentar recursos que facilitin la transició des dels entorns institucionals a la vida comunitària. Diferents professionals referents en aquest àmbit participaran per promocionar el conjunt de serveis i programes que es tenen a l’abast en l’actualitat per abordar les necessitats de les persones sense un habitatge estable.

Per un costat, la ponència inaugural s’emmarcarà sota el tema “Estrategia nacional para la lucha contra el sinhogarismo en España”. D’altra banda, la conferència de tancament estarà en mans de Salvador Maneu, director  de Sant Joan de Déu (Serveis Socials de Barcelona).

En la taula rodona es formarà un col·loqui on assistiran les representants de diverses fundacions; La Maira Costa per la Fundació Mambré, la Núria Danés per la Fundació de l’Esperança i la Conchi Plaza per l’Associació Emaús Rural. Durant el debat les entitats exposaran com aquests recursos exerceixen un paper crucial per donar atenció a les persones sense llar i la millor manera de realitzar el seu acompanyament.